July 19, 2012

Adoyai..!! Kucing Pun Boleh Jadi Datuk Bandar ke?

Seorang.. eh, silap. Seekor datuk bandar baru-baru ini telah menyambut tahun ke-15 sebagai datuk bandar Talkeetna, Alaska. Seekor ye... Ini adalah kerana datuk bandar pekan Talkeetna itu adalah seekor kucing yang bernama Stubbs..!!

Ianya bermula 15 tahun dahulu apabila penduduk Talkeetna sudah muak dan bosan dengan datuk bandar mereka pada masa itu. Kemudian Stubbs pada masa itu telah sengaja dicalonkan dan akhirnya menang..!!

Populariti Stubbs sebagai seekor mayor memang hebat sehinggakan beliau mempunyai laman facebook sendiri. Lihat Sini. Ianya sudahpun mempunyai lebih 3000 rakan dalam facebook; melebihi populasi Talkeetna yang hanya mempunyai 900++ penduduk sahaja. Selain itu, ianya juga merancakkan industri pelancongan di sana. Menurut laporan media tempatan, lebih kurang 40 orang pelancong datang setiap hari ke Nagleys Store, iaitu tempat melepak mayor ini untuk bertemu secara langsung. Ha.. hebat tak? Anda ade? Takde kan... haha..

Papepun, jom check out pic datuk bandar baru-baru ini sempena tahun ke-15 penglibatan beliau.p/s: adakah kucing lebih baik dari manusia? hmm.....

3 comments:

 1. foyooohhh!!!best giler...ker orang kat sane yang giler bwat camtuh...huhuhuhh!!!!ingatkan memain...hehehhe...

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha... tau pun. memang dah ilang akal kot diorang nih

   Delete
 2. bila agaknya xda calon 'manusia' yg sesuai

  ReplyDelete