September 18, 2012

Makan-Makan: Haji Shariff's Cendol, Seremban

My favourite delicacies..!! Cendol mari. hehe.. So, hari ini hamba nak memperkenalkan Haji Shariff's Cendol yang terkenal di Seremban.  Bagi yang tak tau tu, memang bukan orang Seremban la. Asalnya restoran ini bukanlah restoran pun. Ianya bermula dari gerai penjaja sahaja di depan A&W Seremban beberapa tahun lepas jika tak silap. Hasil usaha yang berterusan, akhirnya berdiri megahlah bangunan yang berwarna hijau ni. 


Tapi, apa yang pasti, restoran ini hampir setiap hari penuh dengan orang ramai yang ingin merasa keenakkan cendol dan rojak. Yelah, 2 menu ni je pun yang ada. Tapi, marvelous sedap..!! Tengok je la gambar niHarganya pun sangat berpatutan. Boleh dikira murah. Semua orang diperingkat umur dan status boleh melepak di restoran ni. hehe.. Menu macam biasalah: Cendol biasa, cendol pulut, cendol jagung, cendol kacang, cendol campur dan cendol bandung (erk? belum rasa lagi. hehe..)


Wa.. siap masuk surat khabar

Ni je la menu yang sempat hamba rasa. Kena lak makan cendol ni masa tengah-tengah panas tengah hari kan. Fuhh..!!
So, siapa-siapa yang sedang melepak kat Seremban tu, mai la datang sini. Senang je nak cari tempat ni. Berhadapan dengan Domino's Seremban. Hamba tengok dalam Google Maps pun boleh salah. Ape da...

Ok, that's all.. Thanks For Viewing..(^_^)
2 comments: